13:00

Nordvärmland FF

Referat

Referat: BK Forward - Nordvärmland FF

Forward vinner mot Nordvärmland hemma på Trängen med 2 - 0, och kanske ändå ganska rättvist till slut. Men ännu en ganska jämn match, som Forward rättvist leder med 1 - 0 i halvlek, men andra halvlek blir av sämre kvalité från båda lagen, och en kvitteringsboll kunde mycket väl slunkit in.

Nu blir det Forwards båda toppar, som får avgöra och spela 1 + 1 i matchen. Först ett förspel i den högre skolan av Bilal Fousseni, och Eliyo Turkan kan ganska enkelt ge Forward ledningen - detta efter en kvart. Sedan i matchens sista minut kan Eliyo hitta en ren Bilal, som enkelt kan sätta till huvudet från tre meter och 2 - 0.

Kanske Forward har de bättre och de flesta målchanserna - både Ludvig Karlsson och Eliyo har några heta, men å andra sidan gör Andreas Carlström matchens två klart bästa räddningar.

Ändå en otroligt nyttig seger, och något att bygga på inför lördagens derby mot ett Yxhult, som heller inte gått som tåget ännu. Forwards yngsta spelare i Billal Fousseni och Hamse Shagaxie (främst första halvlek av Hamse) vill vi ge en extra blomma idag. Att sedan betydelsen av att Danne Björkman är tillbaka kan inte nog nämnas. Dock sena skador däremot på sista träningen inför, på ett slitet och farligt plastgräs, i form av Görgis Alan och Marcus Kanto

Nordvärmland säger sig ha ett starkare lag i år, med framförallt individuellt bättre spelare. Kanske vi inte såg detta just idag på ett småkyligt Trängen - men kanske tiden talar för laget, men ett ? ändå.

Startade: Andreas Carlström, Jesper Nilsson, Emil Rolland, Danne Björkman, Linus Jansson, Johan Chamoun, Hamse Shagaxie, Axel Wettéus, Ludvig Karlsson, Bilal Fousseni, Eliyo Turkan

Ersättare: Wilgot Rydborg, Elton Vallberg, Idiris Mohammed Youssef, Sadam Hussein Mohamud, Noor Alhasan Alaa Mohammed Al-Saray, där Wilgot och Idiris kom in i spel på slutet

Nu väntar vi på årets enda derby på hemmaplan Lördag 13.00, då Yxhult kommer på besök - kan vi hoppas på riktigt gräs då?